top of page
Aflevering af hunde til internatet

 

Alle der ikke længere kan have deres hund, kan aflevere hunden hos os, vi dømmer ikke nogen, uanset hvad årsagen er, vi er der bare for at hjælpe hunden.

Vi har dog enkelte undtagelser, for hvilke hunde vi tager ind:

  • Store hunde der er aggressive mod mennesker og andre hunde, tager vi ikke ind, da det kan være farligt at få sådan hunde ind på et internat med andre hunde og fremmede mennesker.  Små og mellem hunde der har aggressivitets problemer, vurderer vi fra gang til gang, og vurderer om det er forsvarligt at arbejde med hunden, for at løse problemet.

  • Hunde der går ind under forbudsracerne, tager vi ikke ind, da de skal aflives ifølge lovgivningen og vi vil ikke stå med disse aflivninger. 

 

Det koster ikke noget at aflevere hunden, men vi vil dog gerne have alle papirer med på hunden, så som sundhedsbog/pas/vaccinations attester, også selvom vaccinationerne er udløbet, vi vil også gerne have evt. stambog, så ny ejer kan få den også. Findes der andre papirer der tilhører hunden, vil vi også gerne have det med. Man må også meget gerne have et tæppe/kurv/legetøj osv. med som hunden kender hjemmefra, for at give tryghed i de nye omgivelser.

Når en hund indleveres, vil vi tjekke hunden igennem, for sygdom eller andre ting, som vi bør være opmærksom på. Du vil blive bedt om at udfylde et spørgeskema, med en masse spørgsmål om hunden, så vi får så meget info med på hunden, som overhovedet muligt. Du skal også udfylde en overdragelses blanket, så du overfører hunden til os.

Hunden vil komme til at bo i pleje, i et hjem hos en af os, i det omfang det er muligt, i den tid den er i vores varetægt.

Alle hunde der kommer ind til os, skal en tur forbi dyrlægen, til et sundhedstjek og evt. opdatere vaccinationer. Hunden bliver også vurderet af vores adfærdsbehandler, for at klarlægge om der er adfærd der kræver træning/behandling, så ny ejer ikke bliver overrasket over noget. Har hunden nogle adfærdsproblemer, som skal arbejdes med, går vi i gang med dette, og laver en handlingsplan for ny ejer.

Når en hund er erklæret klar, fra dyrlægen og adfærdsbehandler, vil vi lægge hunden op på hjemmeside og facebook, og så kan der komme besøgende og møde hunden.

Se også siden om dyreværnssager her!

bottom of page