top of page
  • Forfatters billedeBritt – Adfærdsbehandler

Coton de Tulear


En coton de tulear er en af de små hunderacer, men med en meget stor personlighed. Racen er i bichon familien, hvor der findes andre små langhårsracer. Denne race er en rigtig god familiehund, da den, modsat mange andre små racer, oftest er modig og selvstændig. Den bliver ikke sådan skrækslagen, hvis barnet taber noget der larmer eller kommer til at gå ind i den, dog skal børnene selvfølgelig respektere hunden og være omsorgsfuld med den. Racen er en lærenem race, som med stor fordel, kan bruges til mange forskellige typer træning, den er typisk også rigtig glad for både andre hunde og fremmede mennesker. Der er også en stor underholdningsværdi i cotonén, man kan kalde den en lille cirkushund. Racen kan dog have en tendens til at være gøende, især når den er glad, men også varsling ved fremmede lyde.

Det siges om Cotonén at den er allergivenlig, hvilket er tilfældet for nogle mennesker, men ingen hunde er 100% sikre mod allergi, så har man allergi i familien, bør man prøve sig frem med besøg hos racen, inden anskaffelsen.


Størrelse:

Højde: 23-30 cm over skulder. Vægt: 3,5 – 8 kg


Helbred:

Coton detulear er generelt en sund race, med ganske få arvelige sygdomme og de fleste kan der testes for, inden en parring af forældredyrene.

Patella luksation er en arvelig lidelse, som ofte ligger til små hunde og det vil sige løse knæled.

I racen er der flere arvelige øjensygdomme, som kan gøre hunden blind, men en god opdrætter, vil få undersøgt hvalpene for dem, inden de kommer i nyt hjem.

Von Willebrand er en blødersygdom, som kan gøre det svært at stoppe en blødning.


Egnet hjem:

Coton de tulear er en race der passer ind i de fleste hjem, så længe man har tid og lyst til at give den en masse opmærksomhed og kærlighed, da det er hund med et stor behov for familien og krammetid. Racen kan også bo i lejlighed, bare man er opmærksom på at arbejde med dens tendens til at gø.


Temperament:

Denne race har et godt temperament, fordi de er ret modige og ikke så nemt bliver usikker. De er gode til at bære over med de ting vi nogle gange må udsætte dem for, som de ikke bryder sig om, som f.eks. børstning og bad. Det sker ikke tit at de bliver aggressive, men det kan dog forekomme, hvis man ikke respekterer deres grænser.


Behov for aktivering:

Behovet for aktivering er ikke voldsomt, men dog tilstede. Man kan godt tage en slapper dag med sin coton, uden det skaber problemer, men de vil dog gerne både på gåture, ud og træne og møde andre hunde.


Energiniveau:

Man skal ikke tage fejl, selvom det er en lille hund, er der stadig fuld fart over feltet til tider. Når der leges, kan denne lille hund, virkelig brænde noget krudt af, og pløjer lystigt alle blomsterbedene op, på ganske kort tid, i ren iver.


Pelspleje:

Der er en hel del pelspleje, med denne lille hvide bomuldshund. Som navnet siger, er pelsen blødt og bomuldsagtigt. Det er vigtigt at man børster pelsen ud, mindste 2 gange om ugen, for den vil hurtigt knude sammen og kan så være umulig at børste ud igen. En pels der er knudret sammen er meget smertefuldt for hunden, og kan resultere i forskellige hudlidelser. Hvis man ikke bryder sig om pelspleje, skal man bestemt ikke have denne race.


Livet ifølge racen:

Livet er bedst når man ligger i sine menneskers arme i sofaen og er centrum af hele verden. Herfra kan livet ikke blive bedre…… og jeg kan se snackskålen.

bottom of page